Podczas warsztatów nauczycie się :
- Jak przygotować warzywa do dań
- Jak pokroić i zamarynować mięso
- Jak obrać i oczyścić krewetki
- Jak przygotować makaron do dań
- Jak ugotować ryż jaśminowy
- Jak przygotować bazy sosów pod dania
Przygotujecie :
-
laksa z krewetkami – orientalna rozgrzewająca zupa na bazie pasty curry z kiełkami fasoli mun i krewetkami
-
marynowana wołowina stir fry z warzywami,pesto z tajskiej bazyli i jajem sadzonym
-
czerwone curry z kurczakiem i owocem liczi
-
smażone krewetki z żółtym curry i sosem mango
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Lampka wina, kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.