Wyjątkowa formuła, która łączy zwiedzanie z gotowaniem.
Cudze chwalimy swojego nie znamy? Poznajmy więc historyczne ciekawostki, perełki ulicy Piotrkowskiej i smaki kuchni lokalnej 🙂
Jaki jest plan?
Spotykamy się na Placu Wolności. Stąd z charyzmatycznym przewodnikiem Sławkiem Maciasem ruszamy na spacerek Piotrkowską.
Po 1,5 – 2h docieramy do studia, gdzie wspólnie pod okiem Mariusza Kulika przygotujemy dania kuchni łódzkiej.
W menu:
Sznytka z leberką i kieliszek goudy
Tradycyjna łódzka zalewajka
Kluski żelazne z wędzonym twarogiem i ciućkami
Łódzki bajzel, deser na bazie owoców sezonowych, bitej śmietany i bezy
Warsztaty mają formułę wspólnego gotowania/biesiady
Max. ilość uczestników: 20 osób.
Czas trwania wydarzenia: 4-5h.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.