KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Domowy sommelier – wina bezalkoholowe

Data

25 kwi 2025

Godzina

18:00 - 21:00

Koszt

160,00 PLN

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty poświęcone winom bezalkoholowym! Czy to tylko chwilowy trend, czy może coś więcej? Podczas naszej degustacji przyjrzymy się bliżej tym niezwykłym trunkom. Dowiemy się, jak są produkowane, co sprawiło, że zyskały tak dużą popularność i jak ich jakość nieustannie się poprawia.

W trakcie spotkania będziemy mieli okazję spróbować także herbacianych alternatyw dla alkoholi, które powstają w oparciu o różne metody. Na koniec wieczoru wspólnie przygotujemy koktajl z bio spiritem, który z pewnością zaskoczy Was swoim smakiem!

Degustacja win bezalkoholowych to doskonała okazja, aby odkrywać nowe smaki i aromaty, jednocześnie dbając o zdrowie i dobre samopoczucie. Dołącz do nas i przekonaj się, jak wiele radości mogą przynieść wina bezalkoholowe!

Degustacja nastepujących win :

1. SB SPARKLING

2. Gewurztraminer

3. Niepoort Kombu Vive

4. Nivers

5. Merlot

6. Amaro- bio spirit

 


Rezerwuj wydarzenie

160 zł
Dostępne Bilety: 12
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Aleksandra Józefowicz
Aleksandra Józefowicz

Aleksandra z wykształcenia socjolog, z zawodu i pasji sommelier. Swoją winną przygodę rozpoczęła w łódzkiej firmie Klub Wino. W ramach dalszego rozwoju, wzięła udział w programie Polskiej Rady Biznesu – Mentors for starters, gdzie bacznie przyglądała się pracy pana Roberta Mielżyńskiegoi firmie Mielżyński Wines, Spirits, Specialities. By usystematyzować poziom wiedzy ukończyła Polish Wine Academy Andrzeja Strzelczyka i najbardziej prestiżową szkołę na świecie dostarczającą wiedzy o winie Wines & Spirits Education Trust. To pozwoliło stworzyć na łódzkiej mapie gastronomicznej Dwa przez Cztery Winebar, które przez niespełna 4 lata działalności wyróżnione zostało przez Niemiecki Instytut Wina, Magazyn Wino, Ferment oraz przewodnik Gault &Millau. Dzięki „2/4”, Łodzianie mieli możliwość degustowania wybitnych win w połączeniu z kuchnią Jakuba Hamankiewicza (prywatnie małżonka Oli). Była organizatorką spotkań dla Łodzian z przedstawicielami uznanych winnic: Baron de Rotschild, Chapoutier, Arzuaga, Valenciso, polskiej Winnicy Turnau i wielu innych. Marzy by kontynuować szerzenie kultury picia dobrych trunków w połączeniu z dobrym jedzeniem w całej Polsce.