KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Pierogi

Data

06 gru 2025

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

340,00 PLN

Zapraszamy Was w kulinarną podróż pełną smaku, aromatu i pasji! Podczas naszych warsztatów odkryjecie tajemnice idealnego ciasta pierogowego — elastycznego, delikatnego i sprężystego, które będzie idealną bazą zarówno do farszy wytrawnych, jak i słodkich.
Dowiedzie się, jak dobrać mąkę, jaką temperaturę powinna mieć woda, kiedy dodać tłuszcz i jak wyrabiać ciasto, by nie pękało i zachwycało swoją miękkością.

Przygotujemy razem cztery wyjątkowe farsze :

 – kaczka z jabłkiem i rozmarynem na sosie winno-żurawinowym

– biała kiełbasa z musztardą francuską na kremowym sosie z żurku

– leśne grzyby z truflą i ziemniakami z omastą

– Z makiem, śliwkami i czekoladą z sosem z białej czekolady i migdałami

Co Was czeka:

– wspólne wyrabianie ciasta krok po kroku,

– poznanie sekretów idealnych farszy,

– nauka lepienia pierogów w różnych formach,

– degustacja wszystkich wariantów

ABC naszych warsztatów

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Rezerwuj wydarzenie

340 ZŁ
Dostępne Bilety: 12
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

DAMIAN MARCHLEWICZ
DAMIAN MARCHLEWICZ

Zwycięzca IV edycji Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia. Kucharz z zamiłowania. Umiejętności nabywał u boku Tomasza Jakubiaka, prowadzącego program na kuchnia+ – Jakubiak lokalnie. Pracował w najlepszej restauracji w Polsce u boku znakomitego Chefa Wojciecha Modesta Amaro. Uwielbia kolendrę, dlatego szczególną sympatią oprócz kuchni polskiej darzy kuchnię tajską i meksykańską. Jego największą pasją zaraz po gotowaniu są góry. Jak sam mówi o sobie: „Uwielbiam chodzić po górach mimo, że nie wyglądam”. Damian od zawsze marzył by zostać nauczycielem … może właśnie dlatego warsztaty z nim to ciekawa, inspirująca lekcja, po której nauka nie idzie w las