KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Zapraszamy Was w kulinarną podróż pełną smaku, aromatu i pasji! Podczas naszych warsztatów odkryjecie tajemnice idealnego ciasta pierogowego — elastycznego, delikatnego i sprężystego, które będzie idealną bazą zarówno do farszy wytrawnych, jak i słodkich.
Dowiedzie się, jak dobrać mąkę, jaką temperaturę powinna mieć woda, kiedy dodać tłuszcz i jak wyrabiać ciasto, by nie pękało i zachwycało swoją miękkością.
Przygotujemy razem cztery wyjątkowe farsze :
– kaczka z jabłkiem i rozmarynem na sosie winno-żurawinowym
– biała kiełbasa z musztardą francuską na kremowym sosie z żurku
– leśne grzyby z truflą i ziemniakami z omastą
– Z makiem, śliwkami i czekoladą z sosem z białej czekolady i migdałami
Co Was czeka:
– wspólne wyrabianie ciasta krok po kroku,
– poznanie sekretów idealnych farszy,
– nauka lepienia pierogów w różnych formach,
– degustacja wszystkich wariantów
ABC naszych warsztatów
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Zwycięzca IV edycji Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia. Kucharz z zamiłowania. Umiejętności nabywał u boku Tomasza Jakubiaka, prowadzącego program na kuchnia+ – Jakubiak lokalnie. Pracował w najlepszej restauracji w Polsce u boku znakomitego Chefa Wojciecha Modesta Amaro. Uwielbia kolendrę, dlatego szczególną sympatią oprócz kuchni polskiej darzy kuchnię tajską i meksykańską. Jego największą pasją zaraz po gotowaniu są góry. Jak sam mówi o sobie: „Uwielbiam chodzić po górach mimo, że nie wyglądam”. Damian od zawsze marzył by zostać nauczycielem … może właśnie dlatego warsztaty z nim to ciekawa, inspirująca lekcja, po której nauka nie idzie w las