KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Ferie z Baccaro

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Włoskie ferie dla młodzieży 13+

 

24 lutego startujemy z Włoskimi feriami dla młodzieży 13+

Kurs obejmuje 5 spotkań. Zajęcia będą odbywały się  codziennie.

Poprowadzi je Nicola Palladini.

Kameralna grupa – tylko 12 miejsc !

Zapoznaj się z programem poniżej.

 

Wyślij zgłoszenie

PROGRAM KURSU 

1.PIZZA

Data: 24.02.2025 r.
Godzina rozpoczęcia: 10.00 (ok. 4/5 godziny)

Menu:

  • pizza smażona
  • focaccia
  • pizza neapolitańska

2. DOMOWE MAKARONY

Data: 25.02.2025 r.
Godzina rozpoczęcia: 10.00 (ok. 4/5 godziny)

Menu:

  • Ravioli z ricottą i szpinakiem
  • Lasagne z sosem pomidorowym, beszamel i mozzarella
  • Tagliatelle z ręcznie ukręconym pesto bazyliowym

3.STREET FOOD WŁOSKI 

Data: 26.02.2025 r.
Godzina rozpoczęcia: 10.00 (ok. 4/5 godziny)

Menu:

  • Panelle – typowe jedzenie uliczne w Palermo. To smaczne plauszki z maki z ciecierzyc podawane w miękkiej bułce
  • Tramezzini – kto ich nie zna niech żałuje! Najsłynniejsza forma podawania kanapek w Italii
  • Rustici Leccesi – krążki pachnącego ciasta francuskiego skrywające miękkie nadzienie z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
  • Parigina – to neapolitańska alternatywa dla pizzetty, kupowana w barach jako szybka przekąska 

4. GNOCCHI

Data: 27.02.2025 r.
Godzina rozpoczęcia: 10.00 (ok. 4/5 godziny)

Menu:

  • Gnocco Fritto – wyrawne “faworki” podane z prosciutto crudo i serem stracchino
  • Gnocchi alla Romana – rzymska wersja gnocchi opiekane
  • Gnocchi di patate – klasyczne gnocchi włoskie podane z sosoem z gorgonzolą lub masłem i szałwią 

5. RISOTTO – TIRAMISU’ – CARBONARA

Data: 28.02.2025 r.
Godzina rozpoczęcia: 10.00 (ok. 4/5 godziny)

Menu:

  • Risotto z cukinią i mascarpone
  • Carbonara – najsłynniejsze danie rzymskie, makaron rigatoni w sosie jajecznym podane z serem pecorino i guanciale 
  • Tiramisu’ – najbardziej lubiany włoski deser na bazie mascaropne i biszkoptów 

Cena za kurs (5 zajęć): 1500 zł 

*obowiązują zapisy na cały kurs