KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Aperitivo Italiano

Data

29 cze 2025

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów :

1. Cornetti salati, wytrawne malutkie rogaliki z ciasta francuskiego zapiekane z farszem z serem Provola i Prosciutto

2. Tramezzini, kto ich nie zna niech żałuje! Mięciutki biały chleb włoski nadziewany pastą z tuńczyka, oliwkami, kaparami, sałatą i pomidorem

3. Mozzarelle fritte, najbardziej znany włoski ser w wersji idealnej do aperitifu – smażone kuleczki mozzarelli w specjalnej panierce które będa rozpływać się w ustach

4. Polpette di  melanzane con cuore di Scamorza, chrupiące pulpeciki smażonej pasty z bakłażana z serowym nadzieniem

5. Pizzette rosse, klasyka we Włoszech o każdej porze dnia – malutkie pizze pomidorowe na własnoręcznie uformowanym cieście które skradną serce każdego 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Rezerwuj wydarzenie

320 zł
Dostępne Bilety: 12
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.