W trakcie warsztatów:
– upieczecie chleb żytni na zakwasie z makiem, słonecznikiem i miodem
– wspólnie wykonacie żur na bazie zakwasu chlebowego
– usmażycie bliny z wykorzystaniem żytniego zakwasu chlebowego
Każdy uczestnik wychodzi z warsztatów z upieczonym przez siebie chlebem, przepisem, zakwasem oraz mąką do dokarmiania zakwasu.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Lampka wina, kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.