Podczas warsztatów nauczycie się :
– jak przygotować ryż i odpowiednio doprawić go zalewą
– jak przygotować ryby i owoce morza oraz gdzie je kupować
– jak przygotować warzywa i owoce niezbędne do robienia sushi
– jak przygotować tempurę (ciasto ) i odpowiednio smażyć składniki
– jak wyfiletować łososia i przygotować go do sushi
Przygotujemy:
Geysha roll – uramiaki z serkiem, ogórkiem, kanpyo, łososiem, pokryte awokado, polane słodkim sosem
Hawaii roll- krewetka w kokosie, ogórek, kanpyo, obłożone mango, posypane, migdałami
Tatar maki- futomaki z tatarem z łososia, szczypiorem, i rukolą
Grilled mango maki- grillowany łosoś, mango, serek, prażony sezam
Hosomaki z avocado z orzechowym sosem
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.