KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Koreańskie smaki – warsztat dla Nastolatków 13+

Data

23 lis 2025

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

340,00 PLN
Zapraszamy na warsztaty dla młodzieży 13+
Menu :
1. Zestaw popularnych przekąsek czyli banchan:
    Oi muchim –  sałatka z marynowanego zielonego ogórka
    Sigeumchi-namul – lanszowany szpinak, doprawiony sosem sojowym, czosnkiem, prażonym sezamem i olejem sezamowym
    Sos ssamjan – dip w stylu barbecue
    Corn cheese – ciągnący się ser z kukurydzą
    KFC – korean fried cauliflower – chrupiący kalafior w stylu koreańskim2. Kimbap na dwa sposoby:
    w formie kanapki ze słodkim omletem, szynką i warzywami
    w formie rolki z tuna mayo, blanszowanym szpinakiem i warzywami

3. Hotteok – placuszki typu street food, z nadzieniem z cukru, mieszanki orzechów i cynamonu lub słodkiej pasty z czerwonej fasoli

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Rezerwuj wydarzenie

340 zł
Dostępne Bilety: 12
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Malwa Kroll
Malwa Kroll

Malwa Kroll – architektka wnętrz, łowczyni smaków i pogromczyni nieznanych przypraw. Na co dzień tworzy wnętrza, w których chce się żyć, gotować i... najlepiej od razu jeść. Prowadzi własną pracownię ARCHITEKSTURA, gdzie zamiast szablonów i gotowców serwuje autorskie rozwiązania dopasowane do ludzi, nie katalogów. Ścieżkę zawodową zaczynała jako architekt kubaturowy ze specjalnością w projektach służby zdrowia, zabytków i zabudowy mieszkaniowej – dziś projektuje przestrzenie z duszą i kuchnię z pazurem. Ale to nie wszystko – od 17. roku życia Malwa wie, że jej drugi dom to kuchnia. Tam relaksuje się lepiej niż na jodze, a eksperymenty kulinarne traktuje jak sport ekstremalny (tylko z pysznym finałem). Widzi nieznany składnik, przyprawę na półce sklepowej? Nie pyta, co to – bierze. Smakuje. Kombinuje. A potem dzieli się tym z innymi, bo wierzy, że gotowanie zbliża, otwiera i odblokowuje nieznane pokłady radości. Najbardziej fascynująca jest dla niej kuchnia dalekiego wschodu a w szczególności koreańska ale wierzy, że każda kuchnia bez względu na to czy z najdalszego zakątka świata czy odległa o "rzut beretem" skrywa w sobie ciekawostki i tajemnice warte odkrycia a przede wszystkim skosztowania 😀