KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Ferie z Baccaro

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Koreańskie przysmaki z K-Dram NASTOLATKI

Data

22 mar 2025

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN
Menu :
1. Oi -muchim – marynowane pikantne ogórki z sezamem. 
Bardzo prosta i smaczna przegryzka. Najczęściej podawana jako jeden z banchanów (talerzyków) do zestawów obiadowych czy koreańskiego grilla.
2. Mini Gimbap – małe rolki ryżowe z warzywami (marchewka, rzodkiew, kimchi, ogórkiem) i jajkiem zawiniete w listki nori posmarowane olejem sezamowym. Na zachodzie znany jako koreańskie sushi. W knajpach często podawany jako dodatek do Tteokbokków.
3. Rose Tteokbokki – kluski ryżowe w kremowym, lekko pikantnym sosie z pasty gochujang z dodatkiem boczku i ciągnącego sera. 
4. Szklane owoce – owoce na patyku w skorupce cukrowej. 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Aleksandra Tyczyńska
Aleksandra Tyczyńska

Pasje do kultury Japonii i Korei przenosi do kuchni gdzie łączy tradycyjne smaki z nowoczesnymi technikami. Inspiracji szuka podczas każdej podróży i śledzi obecne trendy. Jej warsztaty są pełne pozytywnej energii, humoru i praktycznych wskazówek, które uczestnicy mogą od razu wykorzystać w swojej kuchni. Wierzy, że gotowanie to nie tylko sztuka, ale także sposób na budowanie relacji i dzielenie się radością.