KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Kuchnia francuska

Data

19 mar 2023

Godzina

16:00 - 20:00

Koszt

320,00 PLN

 

Menu warsztatów : 

– Hachis parmentier (gotowane,duszone mięso mielone wołowe, sos bordelaise, cebula konfitowana, puree ziemniaczano – pietruszkowe, prażona bułka tarta, palone masło)
– Quiche lorraine / świeże liście sałat/ vinaigrette
– Klasyczny tatar francuski/ ziemniaki pont neuf
– Filet z kaczki sous-vide/glazurowane warzywa/puree z cebuli z jałowcem/pieczone brzoskwinie z rozmarynem

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Przemysław Szałczyński

Pasjonat ryb, owoców morza oraz kuchni francuskiej i azjatyckiej. Swoje umiejętności kulinarne zdobywał w restauracjach we Francji (gdzie skończył szkołę kulinarną ) oraz Wielkiej Brytanii. Dwie restauracje w których pracował odznaczone były gwiazdką Michelin. Po powrocie do Polski, przez 3,5 roku prowadził Akademię Kulinarną Farutex w Łodzi. W tym czasie przeprowadził szereg pokazów kulinarnych, szkoleń oraz warsztatów dla kucharzy i szefów kuchni. W gotowaniu najbardziej liczy się dla niego smak potraw oraz estetyka ich przygotowania oraz podania.