KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Kuchnia włoska i wino

Data

20 kwi 2024

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów: 

1. Impepata di cozze – łatwy i pyszny przepis na mule gotowane w winie i pieprzu z dodatkiem pietruszki.                          Typowy przepis kuchni z regionu Kampania. Do serwowania z bagietką lub innym białym pieczywem.

2. Risotto al prosecco con gamberi flambe’ – ten przepis jest wyjątkowy bo ryż gotuje na Prosecco

3. Penne alla vodka – bardzo znany i lubiany przepis z lat 80 na makaron penne z sosem pomidorowym pancettą, smietaną i dodatkiem wódki.

4. Castagnaccio – czyli “baldino” lub “pattona”, to typowe ciasto przygotowany z mąki kasztanowej i wzbogacony rodzynkami (w wersji Nico ze skórkami pomarańczy), orzeszkami pinii, orzechami włoskimi i rozmarynem.

 

 ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.