KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

LA ROMA BELLA – ORYGINALNA KUCHNIA RZYMSKA

Data

16 lis 2024

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów :

1. Stracciatella alla romana – bardzo pożywna zupa na bulionie mięsnym z dodatkiem jajek i parmezanu: zanurzona we wrzącym bulionie mięsnym zamienia się w miękkie i smaczne płatki.
2. Pasta alla Gricia – uważany za przodka Amatriciana, makaron z sosem typowych rzymskich smaków Guanciale i Pecorino.
3. Risotto Cacio e Pepe – nowa wersja jednego z najpopularniejszych rzymskich przepisów, tym razem z ryżem.
4. Saltimbocca alla romana – za granicą stanowią powód do dumy z dobrej kuchni włoskiej, są wręcz drugim najbardziej znanym daniem zaraz po spaghetti.
5. ‘Mbriachelle al vino rosso e nocciole – prosto z Castelli Romani, ciasteczka z czerwonym winem i orzechami laskowymi.

       

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.