KURSY

Kurs wakacyjny

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

LA ROMA BELLA – ORYGINALNA KUCHNIA RZYMSKA – 2 grupa

Data

16 lis 2024

Godzina

17:00 - 21:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów :

1. Stracciatella alla romana – bardzo pożywna zupa na bulionie mięsnym z dodatkiem jajek i parmezanu: zanurzona we wrzącym bulionie mięsnym zamienia się w miękkie i smaczne płatki.
2. Pasta alla Gricia – uważany za przodka Amatriciana, makaron z sosem typowych rzymskich smaków Guanciale i Pecorino.
3. Risotto Cacio e Pepe – nowa wersja jednego z najpopularniejszych rzymskich przepisów, tym razem z ryżem.
4. Saltimbocca alla romana – za granicą stanowią powód do dumy z dobrej kuchni włoskiej, są wręcz drugim najbardziej znanym daniem zaraz po spaghetti.
5. ‘Mbriachelle al vino rosso e nocciole – prosto z Castelli Romani, ciasteczka z czerwonym winem i orzechami laskowymi.

       

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Rezerwuj wydarzenie

320 zł
Dostępne Bilety: 10
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.