KURSY
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują
II Edycja – styczeń 2024.
III Edycja – kwiecień 2024.
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują IV edycja – październik 2024
II Edycja – styczeń 2024
III Edycja – kwiecień 2024
Menu warsztatów :
1. Stracciatella alla romana – bardzo pożywna zupa na bulionie mięsnym z dodatkiem jajek i parmezanu: zanurzona we wrzącym bulionie mięsnym zamienia się w miękkie i smaczne płatki.
2. Pasta alla Gricia – uważany za przodka Amatriciana, makaron z sosem typowych rzymskich smaków Guanciale i Pecorino.
3. Risotto Cacio e Pepe – nowa wersja jednego z najpopularniejszych rzymskich przepisów, tym razem z ryżem.
4. Saltimbocca alla romana – za granicą stanowią powód do dumy z dobrej kuchni włoskiej, są wręcz drugim najbardziej znanym daniem zaraz po spaghetti.
5. ‘Mbriachelle al vino rosso e nocciole – prosto z Castelli Romani, ciasteczka z czerwonym winem i orzechami laskowymi.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.