KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

“NATALE ITALIANO” – Włoskie Święta

Data

07 gru 2025

Godzina

10:00 - 14:00

Koszt

340,00 PLN

Menu warsztatów :

1. Tartare di salmone con crema di avocado – delikatny tatar z łososia podany na aksamitnym kremie z dojrzałego awokado — lekka i elegancka przystawka o świeżym, cytrusowym aromacie.
2. Ravioli con Burrata e crema di capesante – ręcznie robione ravioli wypełnione kremową burratą, podane na jedwabistym sosie z przegrzebków (capesante). Połączenie subtelnych smaków morza i włoskiej finezji.
3. Risotto z langustynkami i Prosecco z nutą cytrynową – kremowe risotto gotowane na Prosecco, z delikatnymi langustynkami i odrobiną cytrynowej świeżości.
4. Dorada pieczona w soli morskiej z bukietem ziół – dorada pieczona w skorupie z grubej soli morskiej, która zachowuje soczystość ryby. Podawana z bukietem świeżych ziół — prostota i elegancja śródziemnomorskiej kuchni.
5. Tiramisu’ al pistacchio – klasyczny włoski deser w nowej odsłonie — warstwy biszkoptów nasączonych espresso, kremu mascarpone i kremu pistacjowego. Słodki, kremowy i absolutnie uzależniający.

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Rezerwuj wydarzenie

340 zł
Dostępne Bilety: 12
Bilety zostały wyprzedane. Możesz spróbować wybrać inny bilet.
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.