KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Pasta Risotto bar

Data

07 kwi 2024

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów :

1. Rigatoni z kremowym sosem z koziego sera i chrupiącym boczkiem – to jedna z najbardziej wyrafinowanych wersji sosu śmietanowego. Nauczymy Cię jak odglazurować bazę sosu i perfekcyjnie stopić kozi ser. Chrupkość bekonu i miękkość w połączeniu z siłą koziego sera przeniosą Cię na inny poziom smaku makaronu.

2. Spaghetti ratatouille niçoise i chrupiący, smażony kurczak – to danie inspirowane włoskim panini. Ratatouille idealnie komponuje się ze smażonym kurczakiem i dużymi kawałkami parmezanu na rukoli. Soczyste warzywa wnikają w „bułkę tartą” i nadają jej wyjątkowej tekstury.

3. Risotto alla Norma ze smażonym bakłażanem i ricottą – to obfite i smaczne pierwsze danie inspirowane klasycznym sycylijskim makaronem! Całość przyrządzona na bazie bakłażanów, sosu i wędzonej ricotty. Wybierz się w podróż na Sycylię i delektuj się tym niesamowitym daniem.

4. Risotto zafferano e Frutti di mare – to jedno z najbardziej wykwintnych risotto wszechczasów. To połączenie klasycznego risotto zafferano i risotto frutti di mare. Małżeństwo szafranu i owoców morza jest idealne. Zabierzemy Cię w nadmorską podróż, klasykę wybrzeża amalfitańskiego

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Karlito's way
Karlito's way

Jego mama jest Włoszką a tata Belgiem. Karlio pasjonuje się kuchnią włoską i śródziemnomorską. Kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach. Niezależnie od tego, czy wydarzenie odbywa się w studiu kulinarnym, czy w Twoim prywatnym domu z rodziną, przyjaciółmi czy w relacjach biznesowych, łączy nas ta sama pasja kulinarna. Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!