KURSY
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują
II Edycja – styczeń 2024.
III Edycja – kwiecień 2024.
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują IV edycja – październik 2024
II Edycja – styczeń 2024
III Edycja – kwiecień 2024
Menu warsztatów :
1. Rigatoni z kremowym sosem z koziego sera i chrupiącym boczkiem – to jedna z najbardziej wyrafinowanych wersji sosu śmietanowego. Nauczymy Cię jak odglazurować bazę sosu i perfekcyjnie stopić kozi ser. Chrupkość bekonu i miękkość w połączeniu z siłą koziego sera przeniosą Cię na inny poziom smaku makaronu.
2. Spaghetti ratatouille niçoise i chrupiący, smażony kurczak – to danie inspirowane włoskim panini. Ratatouille idealnie komponuje się ze smażonym kurczakiem i dużymi kawałkami parmezanu na rukoli. Soczyste warzywa wnikają w „bułkę tartą” i nadają jej wyjątkowej tekstury.
3. Risotto alla Norma ze smażonym bakłażanem i ricottą – to obfite i smaczne pierwsze danie inspirowane klasycznym sycylijskim makaronem! Całość przyrządzona na bazie bakłażanów, sosu i wędzonej ricotty. Wybierz się w podróż na Sycylię i delektuj się tym niesamowitym daniem.
4. Risotto zafferano e Frutti di mare – to jedno z najbardziej wykwintnych risotto wszechczasów. To połączenie klasycznego risotto zafferano i risotto frutti di mare. Małżeństwo szafranu i owoców morza jest idealne. Zabierzemy Cię w nadmorską podróż, klasykę wybrzeża amalfitańskiego
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Jego mama jest Włoszką a tata Belgiem. Karlio pasjonuje się kuchnią włoską i śródziemnomorską. Kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach. Niezależnie od tego, czy wydarzenie odbywa się w studiu kulinarnym, czy w Twoim prywatnym domu z rodziną, przyjaciółmi czy w relacjach biznesowych, łączy nas ta sama pasja kulinarna. Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!