KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Listopad 2024
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – LISTOPAD 2024
III Edycja – kwiecień 2024
Poke bowl to danie hawajskie zakorzenione głęboko w kuchni japońskiej. “Poke” oznacza “pokrojone na kawałki”, a nazwa odnosi się do plastrów lub kawałków surowej ryby, które są podawane w misce razem z ryżem, dressingiem, warzywami i przyprawami.
W trakcie warsztatów przygotujecie następujące poke bowle
– Marynowany łosoś/ryż/furikake/fasola edamame/marmolada z shitake (ew. pieczarek)/marchew/ogórek/majonez miso/dymka
– Krewetka/ryż/furikake/awokado/mango/piklowany ogórek/czerwona cebula/kolendra/majonez wasabi
– Smażone wędzone tofu/ryż/furikake/piklowany ogórek/dymka/edamame/pomarańcza/glony nori/majonez vege ponzu
– Udko trybowane marynowane – pieczone/marynowany gotowany burak/kuskus perłowy/furikake/czerwona cebula/edamame/dymka/majonez ponzu/marchew
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Pasjonat ryb, owoców morza oraz kuchni francuskiej i azjatyckiej. Swoje umiejętności kulinarne zdobywał w restauracjach we Francji (gdzie skończył szkołę kulinarną ) oraz Wielkiej Brytanii. Dwie restauracje w których pracował odznaczone były gwiazdką Michelin. Po powrocie do Polski, przez 3,5 roku prowadził Akademię Kulinarną Farutex w Łodzi. W tym czasie przeprowadził szereg pokazów kulinarnych, szkoleń oraz warsztatów dla kucharzy i szefów kuchni. W gotowaniu najbardziej liczy się dla niego smak potraw oraz estetyka ich przygotowania oraz podania.