KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Poke bowl

Data

21 sty 2023

Godzina

16:00 - 20:00

Koszt

280,00 PLN

Poke bowl to danie hawajskie zakorzenione głęboko w kuchni japońskiej. “Poke” oznacza “pokrojone na kawałki”, a nazwa odnosi się do plastrów lub kawałków surowej ryby, które są podawane w misce razem z ryżem, dressingiem, warzywami i przyprawami.

W trakcie  warsztatów przygotujecie następujące poke bowle 

– Marynowany łosoś/ryż/furikake/fasola edamame/marmolada z shitake (ew. pieczarek)/marchew/ogórek/majonez miso/dymka
– Krewetka/ryż/furikake/awokado/mango/piklowany ogórek/czerwona cebula/kolendra/majonez wasabi
– Smażone wędzone tofu/ryż/furikake/piklowany ogórek/dymka/edamame/pomarańcza/glony nori/majonez vege ponzu
– Udko trybowane marynowane – pieczone/marynowany gotowany burak/kuskus perłowy/furikake/czerwona cebula/edamame/dymka/majonez ponzu/marchew

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Przemysław Szałczyński

Pasjonat ryb, owoców morza oraz kuchni francuskiej i azjatyckiej. Swoje umiejętności kulinarne zdobywał w restauracjach we Francji (gdzie skończył szkołę kulinarną ) oraz Wielkiej Brytanii. Dwie restauracje w których pracował odznaczone były gwiazdką Michelin. Po powrocie do Polski, przez 3,5 roku prowadził Akademię Kulinarną Farutex w Łodzi. W tym czasie przeprowadził szereg pokazów kulinarnych, szkoleń oraz warsztatów dla kucharzy i szefów kuchni. W gotowaniu najbardziej liczy się dla niego smak potraw oraz estetyka ich przygotowania oraz podania.