Poke bowl to danie hawajskie zakorzenione głęboko w kuchni japońskiej. “Poke” oznacza “pokrojone na kawałki”, a nazwa odnosi się do plastrów lub kawałków surowej ryby, które są podawane w misce razem z ryżem, dressingiem, warzywami i przyprawami.
W trakcie warsztatów przygotujecie następujące poke bowle
– Marynowany łosoś/ryż/furikake/fasola edamame/marmolada z shitake (ew. pieczarek)/marchew/ogórek/majonez miso/dymka
– Krewetka/ryż/furikake/awokado/mango/piklowany ogórek/czerwona cebula/kolendra/majonez wasabi
– Smażone wędzone tofu/ryż/furikake/piklowany ogórek/dymka/edamame/pomarańcza/glony nori/majonez vege ponzu
– Udko trybowane marynowane – pieczone/marynowany gotowany burak/kuskus perłowy/furikake/czerwona cebula/edamame/dymka/majonez ponzu/marchew
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.