KURSY
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują
II Edycja – styczeń 2024.
III Edycja – kwiecień 2024.
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują IV edycja – październik 2024
II Edycja – styczeń 2024
III Edycja – kwiecień 2024
Najprościej powiedzieć o Ramenie, że to makaron z aromatycznym bulionem oraz specjalnie przygotowanymi dodatkami.
Na warsztatach nauczymy się:
– gotować bulion
– omówimy makaron i jego rodzaje
– przygotujemy i omówimy dodatki wraz z tare, czyli sosem/pastą nadającą charakter ramen i często kwalifikującą rodzaj ramenu oraz japońskie nazewnictwo i rodzaje dodatków
– oleje smakowe
Menu:
1. SHOYU RAMEN
– bulion shoyu (bulion drobiowy+tare)
– olej imbirowy
– chashu (wieprzowina sous vide+grill, opcjonalnie overcooking/wolno pieczona)
– menma (kiszony bambus)
– grzybki shimey (blanszowane lub smażone)
– jajko marynowane
– szczypior
– prażona cebula
2. MISO RAMEN
– bulion drobiowy+pasta miso
– olej szczypiorkowy lub olej chili (wersja łagodna lub pikantna)
– chashu (wieprzowina sous vide+grill, opcjonalnie overcooking/wolno pieczona)
– nitki chili
– sparzone kiełki fasoli mung
– menma (kiszony bambus)
– szczypior
– jajko marynowane
– prażony sezam mix (biały i czarny)
– sparzony pak choy/liście musztardowca
3. VEGE MISO RAMEN
– bulion vege + mleko/napój sojowy + pasta miso
– olej szczypior lub olej chili (wersja łagodna lub pikantna)
– inari tofu (w plastrach)
– szczypior
– chipsy z pora
– menma (kiszony bambus)
– nitki chili
– sparzone kiełki fasoli mung
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
„20 lat, minęło jak jeden dzień...” w kuchni Rozmaite rodzaje, wybitni szefowie, dobra zabawa, pozytywni ludzie i muzyka. Muzyka jest moją równoległą pasją. Piszę i śpiewam od dziecka. Odpowiednie utwory świetnie komponują się z pracą kucharza, nadają bowiem tempo i rytm, wprawiają w dobry nastrój, który często przekłada się na efekt końcowy, podany na talerzu. Kuchnia azjatycka, smak umami, kolory, charakterystyczne zapachy, sposoby obróbki termicznej, to jest to co kocham. Gotujmy więc! Najważniejsze to dobrze się bawić w kuchni, niech potrawa przemawia...a jak jest dobra, nie trzeba słów - obroni się sama W moich pasjach dążę do doskonałości.