KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Ramenowe Love

Data

19 lis 2023

Godzina

14:00 - 20:00

Koszt

320,00 PLN

Najprościej powiedzieć o Ramenie, że to makaron z aromatycznym bulionem oraz specjalnie przygotowanymi dodatkami.

Na warsztatach nauczymy się:

– gotować bulion

– omówimy makaron i jego rodzaje

– przygotujemy i omówimy dodatki wraz z tare, czyli sosem/pastą nadającą charakter ramen i często kwalifikującą rodzaj ramenu oraz japońskie nazewnictwo i rodzaje dodatków

– oleje smakowe

 Menu:

1. SHOYU RAMEN

– bulion shoyu (bulion drobiowy+tare)

– olej imbirowy

– chashu (wieprzowina sous vide+grill, opcjonalnie overcooking/wolno pieczona)

– menma (kiszony bambus)

– grzybki shimey (blanszowane lub smażone)

– jajko marynowane 

– szczypior

– prażona cebula

2. MISO RAMEN

– bulion drobiowy+pasta miso

– olej szczypiorkowy lub olej chili (wersja łagodna lub pikantna)

– chashu (wieprzowina sous vide+grill, opcjonalnie overcooking/wolno pieczona)

– nitki chili

– sparzone kiełki fasoli mung

– menma (kiszony bambus)

– szczypior

– jajko marynowane 

– prażony sezam mix (biały i czarny)

– sparzony pak choy/liście musztardowca

3. VEGE MISO RAMEN

– bulion vege + mleko/napój sojowy + pasta miso

– olej szczypior lub olej chili (wersja łagodna lub pikantna)

– inari tofu (w plastrach)

– szczypior

– chipsy z pora

– menma (kiszony bambus)

– nitki chili

– sparzone kiełki fasoli mung

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Marcin Janicki
Marcin Janicki

„20 lat, minęło jak jeden dzień...” w kuchni Rozmaite rodzaje, wybitni szefowie, dobra zabawa, pozytywni ludzie i muzyka. Muzyka jest moją równoległą pasją. Piszę i śpiewam od dziecka. Odpowiednie utwory świetnie komponują się z pracą kucharza, nadają bowiem tempo i rytm, wprawiają w dobry nastrój, który często przekłada się na efekt końcowy, podany na talerzu. Kuchnia azjatycka, smak umami, kolory, charakterystyczne zapachy, sposoby obróbki termicznej, to jest to co kocham. Gotujmy więc! Najważniejsze to dobrze się bawić w kuchni, niech potrawa przemawia...a jak jest dobra, nie trzeba słów - obroni się sama W moich pasjach dążę do doskonałości.