KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Street Food all’italiana

Data

23 mar 2024

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

320,00 PLN

Menu warsztatów :

       1.   Panelle – Typowe jedzenie uliczne w Palermo. To smaczne placuszki z mąki z ciecierzycy podawane

             w miękkiej bułce

        2.  Parigina – To neapolitańska alternatywa dla pizzetty, kupowana w barach jako szybka przekąska

        3.  Rustici leccesi – Krążki pachnącego ciasta francuskiego skrywają miękkie nadzienie z beszamelu,

             pomidorów i mozzarelli

        4.  Pizza fritta con mortadella e fiordilatte – Pachnąca, gorąca i ciągnąca się: smażona pizza to jedna

             z najbardziej lubianych neapolitańskich potraw ulicznych na świecie

         5.  Zippulas – Słodka przekąska smażona z Sardynii aromatyzowana szafranem

       

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


Sold out!
baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Nico Palladini
Nico Palladini

Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.