Podczas warsztatów nauczycie się : jak przygotować ryż i odpowiednio doprawić go zalewą jak przygotować ryby i owoce morza oraz gdzie je kupować jak przygotować warzywa i owoce niezbędne do robienia sushi jak przygotować tempurę i odpowiednio smażyć składniki.
Przygotujemy:
1.Hotate Roll – rolka z przegrzebkiem opalanym na maśle z solą lawendową i krewetką w panko.
2.Tataki Tuna – tuńczyk w sezamie smażony na sposób tataki ze świeżymi warzywami. Rolka pokryta liściem pak choi z majonezem truflowym.
3.Sandwich Roll – rolka bez ryżu, z rukolą, warzywami i krewetką w płatkach migdałów. Na górze rolki cytrusowo/pikantny tatar z łososia posypany orzechami ziemnymi.
4.Dragon Roll – rolka z surowym łososiem, serkiem, świeżym mango pokryta opalanym węgorzem w sosie unagi.
5.Hosomaki z łososiem całe zapiekane w tempurze.