KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Zapraszamy na kolejny warsztat cukierniczy. Tym razem na tapet weźmiemy ciasto kruche, królować będą tarty.
Można je robić na słodko, na przykład z owocami, kremem czy czekoladą, albo na słono, z warzywami, serem czy mięsem. Wyglądają super apetycznie i są świetne na deser lub jako przekąska. W skrócie, tarty to połączenie pysznego ciasta i kreatywnych nadzień, które zawsze robią wrażenie!
Menu warsztatów:
1. Tarta Czekoladowa z Wiśniami i Kremem Ganache
Rozkoszuj się połączeniem intensywnej czekolady i soczystych wiśni, zwieńczone delikatnym kremem ganache.
2. Tarta Pieczona Migdałowa z Gruszkami i Śmietanką Mascarpone
Odkryj smak pieczonych migdałów w towarzystwie słodkich gruszek, podanych z aksamitną śmietanką mascarpone.
3. Tarta z Prażynka Orzechowa, Mango-Marakuja i Musem Waniliowym na Białej Czekoladzie
Zanurz się w egzotycznych smakach mango i marakui, połączonych z chrupiącą orzechową tartą i delikatnym musem waniliowym na białej czekoladzie.
4. Tarta z Zapiekaną Ciemną Czekoladą i Porzeczką, Beza Włoską
Delektuj się połączeniem zapiekanej ciemnej czekolady z kwaskowatą porzeczką, zwieńczone lekką bezą włoską.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 8 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
zapisując się do szkoły gastronomicznej zrobiłem to instynktownie ale nie przypadkowo tylko też świadomie bo zawsze czułem że gastronomia to coś przy czym mógł bym pozostać na dłużej. Sam nie wiem kiedy a milelo już 10lat a moja chęć do gotowania tylko się poszerza. Przez ten cały czas zdobywałem swoje doświadczenie w bardzo dobrych restauracjach pośród ludzi którzy dzielili ze mną wielka pasję jak i swoje doświadczenia .Brałem udziału w wielu konkursach cukierniczych i kulinarnych jak i szkoleniach. Teraz spełniam największe marzenie zawodowe i prowadzę własny lokal.