KURSY

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Tort domowy

Data

17 - 18 cze 2023

Godzina

10:00 - 16:00

Koszt

1 100,00 PLN

Zapraszamy na dwudniowe warsztaty.

Przygotujecie tort  z ciastem czekoladowym, chrupką czekoladowo-orzechową, kremem musowym palona biała czekolada, kremem musowym waniliowym  i couils malinowym.  Każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie upieczonym i udekorowanym tortem.

Plan warsztatów : 

Dzień I (godz. 10 – 16) 

Coulis malinowe
Wypiekanie ciasta czekoladowego w rancie
Składanie tortu w rancie
Kremy musowe
Palona biała czekolada
Chrupka czekoladowo- orzechowa

Dzień II (godz. 10 – 16)

Krem maślany (tynk)
Tynkowanie tortu
Barwienie kremu maślanego
Wyrównywanie otynkowanego tortu
Ozdabianie tortu
Zabezpieczanie kwiatów
Instrukcja krojenia tortu 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Justyna Duchna
Justyna Duchna

Jak sama mówi o sobie „amator i samouk to cała ja” Przez długi czas torty królowały na jej ukochanym podium, ale całkiem niedawno zakochała się we wszystkich ciastach, ciasteczkach, sernikach i mono deserkach. Zaskakuje wyznaniem, że najbardziej na świecie uwielbia popcorn, lays salt&vinegar i majonez generalnie wszystko co słone Jej słodkie poczynania możecie obserwować na ig - @galantewypieki Na co dzień opiekuje się cukiernią w łódzkiej restauracji Ramki, prowadzi też swoją autorską pracownie w Łodzi na ul. Rzgowskiej 201G. Możecie tam wpadać na ciacho, kawę, herbatę i mnóstwo cukierniczych plotek.