KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Zapraszamy na wyjątkową kulinarną podróż, podczas której poznacie tajniki zaawansowanych technik gotowania oraz odkryjecie sekrety przygotowywania dań mięsnych na najwyższym poziomie. W trakcie warsztatów nauczycie się takich technik jak bastowanie, karmelizowanie, redukowanie, a także jak prawidłowo obchodzić się z całą polędwicą wołową, aby wydobyć z niej pełnię smaku.
Menu:
Domowe „foie gras” z masłem tymiankowym i konfiturą cebulowo-jabłkową – klasyka kuchni francuskiej w domowej wersji, wzbogacona o aromatyczne masło tymiankowe i słodką, wyrazistą konfiturę.
Tatar burger – wołowy tatar w nowoczesnym wydaniu: z piklami, czerwoną cebulą i majonezem chipotle w chrupiącej, maślanej brioche. Idealne połączenie surowego mięsa z wyrazistymi dodatkami.
Stek z polędwicy (filet mignon) na purée truflowym, z sosem francuskim z zielonym pieprzem – soczysty kawałek polędwicy wołowej w towarzystwie kremowego purée i wykwintnego sosu, który dopełni każdy kęs.
Pulpety wieprzowo-wołowe z grzybami i ziołowymi kluseczkami babci Jasi – mięciutkie pulpety w połączeniu z delikatnymi kluseczkami, które przeniosą Was w świat tradycyjnych, domowych smaków.
ABC naszych warsztatów
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Zwycięzca IV edycji Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia. Kucharz z zamiłowania. Umiejętności nabywał u boku Tomasza Jakubiaka, prowadzącego program na kuchnia+ – Jakubiak lokalnie. Pracował w najlepszej restauracji w Polsce u boku znakomitego Chefa Wojciecha Modesta Amaro. Uwielbia kolendrę, dlatego szczególną sympatią oprócz kuchni polskiej darzy kuchnię tajską i meksykańską. Jego największą pasją zaraz po gotowaniu są góry. Jak sam mówi o sobie: „Uwielbiam chodzić po górach mimo, że nie wyglądam”. Damian od zawsze marzył by zostać nauczycielem … może właśnie dlatego warsztaty z nim to ciekawa, inspirująca lekcja, po której nauka nie idzie w las