KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Menu warsztatów :
1. Tartare e Panelle di San Valentino – czyli delikatnym tatar z łososia w cytrusowych aromatach podane z chrupiącymi placuszkami z ciecierzycy z dressingiem kaparowym
2. Spaghetti con le polpette al sugo – jak w “zakochanym kundlu” nie mogło zabraknąć prawdziwych włoskich klopsików które kojarzą się z romantyczną sceną filmu animowanego, czyli makaron spaghetti w sosie pomidorowym i pulpecikami z salsicci i pancetty
3. Risotto degli innamorati – czyli kremowe risotto z krewetkami i mascarpone z różowym pieprzem i ekstraktem maślano winnym z pistacjami
4. Tiramisu’ con crema al cioccolato e peperoncino – czyli aksamitna wersja pikantna czekoladowego tiramisu’, prawdziwy symbol włoskiego “Dolce far niente”
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier.