KURSY
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024
Włoskie wakacje z Baccaro
Azjatyckie wakacje w Baccaro
Kulinarne ABC dla Dorosłych
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty poświęcone winom bezalkoholowym! Czy to tylko chwilowy trend, czy może coś więcej? Podczas naszej degustacji przyjrzymy się bliżej tym niezwykłym trunkom. Dowiemy się, jak są produkowane, co sprawiło, że zyskały tak dużą popularność i jak ich jakość nieustannie się poprawia.
W trakcie spotkania będziemy mieli okazję spróbować także herbacianych alternatyw dla alkoholi, które powstają w oparciu o różne metody. Na koniec wieczoru wspólnie przygotujemy koktajl z bio spiritem, który z pewnością zaskoczy Was swoim smakiem!
Degustacja win bezalkoholowych to doskonała okazja, aby odkrywać nowe smaki i aromaty, jednocześnie dbając o zdrowie i dobre samopoczucie. Dołącz do nas i przekonaj się, jak wiele radości mogą przynieść wina bezalkoholowe!
Degustacja nastepujących win :
1. SB SPARKLING
2. Gewurztraminer
3. Niepoort Kombu Vive
4. Nivers
5. Merlot
6. Amaro- bio spirit
Aleksandra z wykształcenia socjolog, z zawodu i pasji sommelier. Swoją winną przygodę rozpoczęła w łódzkiej firmie Klub Wino. W ramach dalszego rozwoju, wzięła udział w programie Polskiej Rady Biznesu – Mentors for starters, gdzie bacznie przyglądała się pracy pana Roberta Mielżyńskiegoi firmie Mielżyński Wines, Spirits, Specialities. By usystematyzować poziom wiedzy ukończyła Polish Wine Academy Andrzeja Strzelczyka i najbardziej prestiżową szkołę na świecie dostarczającą wiedzy o winie Wines & Spirits Education Trust. To pozwoliło stworzyć na łódzkiej mapie gastronomicznej Dwa przez Cztery Winebar, które przez niespełna 4 lata działalności wyróżnione zostało przez Niemiecki Instytut Wina, Magazyn Wino, Ferment oraz przewodnik Gault &Millau. Dzięki „2/4”, Łodzianie mieli możliwość degustowania wybitnych win w połączeniu z kuchnią Jakuba Hamankiewicza (prywatnie małżonka Oli). Była organizatorką spotkań dla Łodzian z przedstawicielami uznanych winnic: Baron de Rotschild, Chapoutier, Arzuaga, Valenciso, polskiej Winnicy Turnau i wielu innych. Marzy by kontynuować szerzenie kultury picia dobrych trunków w połączeniu z dobrym jedzeniem w całej Polsce.