KURSY
Kurs wakacyjny
Nastolatki gotują
II Edycja – styczeń 2024.
III Edycja – kwiecień 2024.
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
Tego Mi Trzeba!
Vouchery
dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Nastolatki gotują IV edycja – LISTOPAD 2024
III Edycja – kwiecień 2024
Z dobrze prosperującymi portami i malowniczymi wioskami rybackimi rozsianymi po wybrzeżu, Włochy mogą pochwalić się wspaniałym dziedzictwem, jeśli chodzi o piękne dania ze świeżych ryb. Rzeczywiście, jest tak wiele wspaniałych włoskich przepisów na ryby, że trudno jest wiedzieć, od czego zacząć! Frutti di Mare to popularne danie z wielu owoców morza wzdłuż wybrzeża Włoch. Frutti di Mare dosłownie oznacza „owoce morza” i może obejmować wszystkie rodzaje owoców morza, w tym małże, krewetki i inne skorupiaki.
Na warsztatach przygotujecie :
1. Antipasto (Przystawka) – Insalata di polpo prezzemolata
Sałatka z ośmiornicą i pietruszką to typowa smaczna przystawka kuchni śródziemnomorskiej podana na delikatnym purée.
2. Primo (Pierwsze danie) – Linguine con gamberoni e zucchine
Kremowy makaron linguine z krewetkami w fantastycznym sosie z cukinii, niesamowity smak przenosi prosto nad Morze Śródziemne.
3. Secondo (Drugie danie) – Cozze al vino e pomodoro
Małże w sosie pomidorowym i białym winie to typowy śródziemnomorski przepis. Jedno z ulubionych dań Włochów.
4. Dessert (Deser) – Crostata alla Nutella
Tarta z Nutellą to pyszne i domowe ciasto, stanowi najlepszą przekąskę do dzielenia się z przyjaciółmi.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Lampka wina, kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Jego mama jest Włoszką a tata Belgiem. Karlio pasjonuje się kuchnią włoską i śródziemnomorską. Kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach. Niezależnie od tego, czy wydarzenie odbywa się w studiu kulinarnym, czy w Twoim prywatnym domu z rodziną, przyjaciółmi czy w relacjach biznesowych, łączy nas ta sama pasja kulinarna. Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!