KURSY

Kurs wakacyjny

Nastolatki gotują

II Edycja – styczeń 2024.

III Edycja – kwiecień 2024.

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Włoskie owoce morza

Data

13 lis 2022

Godzina

16:00 - 20:00

Koszt

290,00 PLN

Z dobrze prosperującymi portami i malowniczymi wioskami rybackimi rozsianymi po wybrzeżu, Włochy mogą pochwalić się wspaniałym dziedzictwem, jeśli chodzi o piękne dania ze świeżych ryb. Rzeczywiście, jest tak wiele wspaniałych włoskich przepisów na ryby, że trudno jest wiedzieć, od czego zacząć! Frutti di Mare to popularne danie z wielu owoców morza wzdłuż wybrzeża Włoch. Frutti di Mare dosłownie oznacza „owoce morza” i może obejmować wszystkie rodzaje owoców morza, w tym małże, krewetki i inne skorupiaki.

Na warsztatach przygotujecie :

1. Antipasto (Przystawka) – Insalata di polpo prezzemolata
Sałatka z ośmiornicą i pietruszką to typowa smaczna przystawka kuchni śródziemnomorskiej podana na delikatnym purée.

2. Primo (Pierwsze danie) – Linguine con gamberoni e zucchine
Kremowy makaron linguine z krewetkami w fantastycznym sosie z cukinii, niesamowity smak przenosi prosto nad Morze Śródziemne.

3. Secondo (Drugie danie) – Cozze al vino e pomodoro
Małże w sosie pomidorowym i białym winie to typowy śródziemnomorski przepis. Jedno z ulubionych dań Włochów.

4. Dessert (Deser) – Crostata alla Nutella
Tarta z Nutellą to pyszne i domowe ciasto, stanowi najlepszą przekąskę do dzielenia się z przyjaciółmi.

 

ABC naszych warsztatów.

* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂

* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.

* Lampka wina, kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.

Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Karlito's way
Karlito's way

Jego mama jest Włoszką a tata Belgiem. Karlio pasjonuje się kuchnią włoską i śródziemnomorską. Kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach. Niezależnie od tego, czy wydarzenie odbywa się w studiu kulinarnym, czy w Twoim prywatnym domu z rodziną, przyjaciółmi czy w relacjach biznesowych, łączy nas ta sama pasja kulinarna. Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!