dla biznesu
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Warsztaty kulinarne
Imprezy prywatne
wyjazdy kulinarne
Travel&cook
Vouchery
Spotkania integracyjne
Przestrzeń do wynajęcia
Zestawy prezentowe
Społeczna odpowiedzialność biznesu
O nas
Warsztaty
Prowadzący
Vouchery
Przepisy
Galeria
Kontakt
Z dobrze prosperującymi portami i malowniczymi wioskami rybackimi rozsianymi po wybrzeżu, Włochy mogą pochwalić się wspaniałym dziedzictwem, jeśli chodzi o piękne dania ze świeżych ryb. Rzeczywiście, jest tak wiele wspaniałych włoskich przepisów na ryby, że trudno jest wiedzieć, od czego zacząć! Frutti di Mare to popularne danie z wielu owoców morza wzdłuż wybrzeża Włoch. Frutti di Mare dosłownie oznacza „owoce morza” i może obejmować wszystkie rodzaje owoców morza, w tym małże, krewetki i inne skorupiaki.
Na warsztatach przygotujecie :
1. Antipasto (Przystawka) – Insalata di polpo prezzemolata
Sałatka z ośmiornicą i pietruszką to typowa smaczna przystawka kuchni śródziemnomorskiej podana na delikatnym purée.
2. Primo (Pierwsze danie) – Linguine con gamberoni e zucchine
Kremowy makaron linguine z krewetkami w fantastycznym sosie z cukinii, niesamowity smak przenosi prosto nad Morze Śródziemne.
3. Secondo (Drugie danie) – Cozze al vino e pomodoro
Małże w sosie pomidorowym i białym winie to typowy śródziemnomorski przepis. Jedno z ulubionych dań Włochów.
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.
Jego mama jest Włoszką a tata Belgiem. Karlio pasjonuje się kuchnią włoską i śródziemnomorską. Kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Fodd and Beverage Manager w różnych lokalizacjach. Niezależnie od tego, czy wydarzenie odbywa się w studiu kulinarnym, czy w Twoim prywatnym domu z rodziną, przyjaciółmi czy w relacjach biznesowych, łączy nas ta sama pasja kulinarna. Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!