KURSY

Nastolatki gotują IV edycja – Październik 2024

Kulinarne ABC dla Dorosłych

Włoskie wakacje z Baccaro

Azjatyckie wakacje w Baccaro 

Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Tego Mi Trzeba!

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Społeczna odpowiedzialność biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Sklep

Kontakt

Azjatyckie wakacje w Baccaro

Data

21 - 25 lip 2025

Godzina

11:00 - 15:00

Koszt

Zapraszamy na wakacyjne warsztaty kulinarne, adresowane do młodzieży 13+, która chce uatrakcyjnić sobie wakacje w mieście.

Dzień 1 – Ramen

W menu trzy odsłony tego pysznego, sycącego dania pochodzącego z Japonii oraz przystawka na start.
Plan warsztatów:
– Tatar z łososia z czipsem ryżowym
– Historia Ramenu i charakterystyka składników dania
– Shoyu Ramen z Chashu z boczku wieprzowego podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z Mayu, z pieczonym czosnkiem, szczypiorem i Nori
– Shio Ramen z pikantnymi skwarkami z kurczaka, kukurydzą, szczypiorem, olejem krewetekowym i Nori
– Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą czerwoną, rzodkiewką, olejem chili Rayu, Nori i czarnym sezamem

Dzień 2 – Domowy SUSHI MASTER

Podczas warsztatów nauczycie się :

  • jak przygotować ryż i odpowiednio doprawić go zalewą
  • jak przygotować ryby i owoce morza oraz gdzie je kupować
  • jak przygotować warzywa i owoce niezbędne do robienia sushi
  • jak przygotować tempurę (ciasto ) i odpowiednio smażyć składniki

Przygotujecie:

  • tatar z łososia
  • hosomaki
  • nigiri
  • futomaki
  • uramaki
  • gunkan

Dzień 3 – Tajska fuzja

1. Spring rolls na zimno

  • łosoś szarpany w marynacie na bazia pasty sriracha, miodu i limonki
  • kolorowe warzywa (marchewka, czerwona kapusta, zielony ogórek, sałata) i świeże zioła (mięta, bazylia, kolendra)
  • makaron vermicelli/ryżowy
  • sos orzechowym w stylu hoisin

2. Spring rolls na ciepło

  • tofu glazurowane w przygotowanym sosie teriyaki
  • płatki nori, ryż,
  • kolorowe warzywa (marchewka, czerwona kapusta, zielony ogórek)
  • cytrynowy majonez

3. Ananas w cieście z kremem kokosowym

  • smażone krążki ananasa w cieście
  • kremowy dip z prażonymi wiórkami kokosowymi

4. Mrożona herbata po tajsku

  • napar z zielonej herbaty
  • kostki lodu
  • skondensowane mleko

Dzień 4 – Koreańskie letnie klasyki

1. Oi muchim

  • sałatka z marynowanego zielonego ogórka w postaci spiralek

2. Beoseot jeon

  • wytrawne naleśniki warzywne (cebula dymka, por, marchewka) z grzybami (pieczarka, boczniaki)
  • sos na bazie oleju sezamowego, sosu sojowego, miodu i prażonego sezamu

3. Bibim guksu

  • makaron na zimno w sosie na bazie pasty gochujang i kimchi
  • zielony ogórek, jajko na twardo

4. Hwachae

  • owocowy poncz na bazie sprite, mleka truskawkowego z dodatkiem mleka skondensowanego i kostkami lodu

Dzień 5 – Hello Vietnam!

1. Đồ Chua

  • piklowana biała rzodkiew i marchew – dodatek do Banh Mì

2. Banh Mì

  • klasyczna kanapka z piklowanymi warzywami, świeżym ogórkiem i kolendrą
  • słodko-słony omlet z szalotką
  • marynowany kurczak w sosie sojowym, sosie rybnym, skórce limonki i cukrze
  • sos majonezowy

3. Chuối Chiên

  • racuchy z bananów z sezamem

4. Gỏi Gà Bắp Cải

  • sałatka z kurczakiem, czerwoną i białą kapustą, kolendrą, marchewką i piklowaną czerwoną cebulą
  • toping z chrupiącej szalotki
  • sos imbirowy
Cena za kurs (5 zajęć): 1500 zł Termin : 21 – 25 lipca

Szczegóły i zapisy :

https://baccaro.pl/azjatyckie-wakacje-w-baccaro/


baccaro

Organizator

baccaro

Prowadzący

Bartosz Snecz Dębski
Bartosz Snecz Dębski

Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.

Kamil Stefaniak
Kamil Stefaniak

Swoją przygodę z gastronomia zaczął 12 lat temu. Od 8 lat specjalizuje się w kuchni japońskiej, to właśnie ona skradła jego serce. Liczne szkolenia i lata ciężkiej pracy w łódzkich i warszawskich restauracjach pozwoliły mu zdobyć doświadczenie którym bardzo lubi się dzielić. Praca jest jego pasją, czego dowodem są liczne osiągnięcia w łódzkich festiwalach kulinarnych. Na co dzień w swoich daniach lubię łączyć klasykę z odrobina szaleństwa i różnorodności.