Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Wyjazdy kulinarne

Travel&Cook

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Spoleczna odpowiedzialnosc biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Kontakt

MANGO STICKY RICE

Czy są tu miłośnicy azjatyckiego przysmaku? Oto on, jego wyokość MANGO STICKY RICE.
Przepis pochodzi z warsztatów z głodnym świata Filipem Turowskim.

 

Składniki (2 porcje):

 

    • 1 dojrzałe mango
    • 100 g ryżu kleistego
    • 150 ml mleka kokosowego
    • 2 płaskie łyżki cukru
    • 1 płaska niepełna łyżeczka soli

Przygotowanie:

Przygotuj ryż: wypłucz go dokładnie kilka razy w zimnej wodzie, a następnie zostaw do namoczenia w świeżej wodzie na min. 3 godziny. Po tym czasie odcedź go i ugotuj na parze (przez 20 minut).

W garnku, ciągle mieszając, zagotuj mleko kokosowe z cukrem i solą. Dorzuć ugotowanyryż, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj, po czym odstaw pod przykryciem na 5 minut.

Ryż podawaj na ciepło z połową mango.

Gdybyście zastanawiali się jak pokorić mango lub czy z mango może powstać jeż – zerknijcie tutaj.

Smacznego!