Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Wyjazdy kulinarne

Travel&Cook

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Spoleczna odpowiedzialnosc biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Kontakt

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przepis idealny na szybkie pierniczki dla każdego.

Składniki na około 50-60 pierniczków:

  • 400 g mąki
  • 100 g cukru pudru (można zastąpić brązowym cukrem)
  • 100 ml miodu
  • 100 g roztopionego masła (przestudzonego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w misce i wyrobić tak żeby powstała jednolita masa. My używaliśmy na początku miksera a potem wyrabialiśmy ciasto ręcznie. Masa może być lekko klejąca.
Ciasto wałkujemy na grubość około 4-5 mm – można w trakcie wałkowania podsypać mąką tak aby nie kleiło się do wałka.
Wycinamy dowolne kształty i układamy na blaszce.
Pieczemy około 8 minut w temperaturze 180 stopni.

Studzimy a potem ozdabiamy według uznania 🙂

A, no i dodatkowa informacja – pierniczki bez kakao też są pyszne 🙂