Warsztaty kulinarne

Imprezy prywatne

Wyjazdy kulinarne

Travel&Cook

Vouchery

dla biznesu

Spotkania integracyjne

Przestrzeń do wynajęcia

Zestawy prezentowe

Spoleczna odpowiedzialnosc biznesu

Warsztaty

Vouchery

Przepisy

Galeria

Kontakt

Przepisy

MANGO STICKY RICE

MANGO STICKY RICE

MANGO STICKY RICECzy są tu miłośnicy azjatyckiego przysmaku? Oto on, jego wyokość MANGO STICKY RICE.Przepis pochodzi z warsztatów z głodnym świata Filipem Turowskim.  Składniki (2 porcje):   1 dojrzałe mango 100 g ryżu kleistego 150 ml mleka kokosowego 2...

MISO RAMEN

MISO RAMEN

MISO RAMENPrzepisy pochodzą z warsztatów Ramenove Love prowadzony przez Gosię Pindych. Bulion baza (na garnek 5l):   Jeden cały kurczak Skrzydełka z indyka 2 szt Szyja z indyka 1 szt Marchew 0,4 kg Pietruszka 0,2 kg Seler 0,1 kg Liść laurowy 5 szt Ziele...

PIZZA W 15 MINUT

PIZZA W 15 MINUT

MISO RAMENPrzepisy pochodzą z warsztatów Ramenove Love prowadzony przez Gosię Pindych. Bulion baza (na garnek 5l):   Jeden cały kurczak Skrzydełka z indyka 2 szt Szyja z indyka 1 szt Marchew 0,4 kg Pietruszka 0,2 kg Seler 0,1 kg Liść laurowy 5 szt Ziele...

MAKARON Z CUKINII Z KLOPSIKAMI MIĘSNYMI

MAKARON Z CUKINII Z KLOPSIKAMI MIĘSNYMI

MAKARON Z CUKINII Z KLOPSIKAMI MIĘSNYMIPrzepis z warsztatów kulinarnych z AnMa Centrum Dietetyki.Składniki (na cztery porcje): ziemniak mięso mielone drobiowe (400g) cebula 2 puszki pomidorów 4 łyżki tartego, żółtego sera 4 łyżki mąki pszennej 2 cukinie 4 łyżki natki...

SZPARAGI PIECZONE Z BOCZKIEM

SZPARAGI PIECZONE Z BOCZKIEM

SZPARAGI PIECZONE Z BOCZKIEMPrzepis mega szybki i pyszny. W sezonie na szparagi musicie koniecznie spróbować.Składniki: Zielone szparagi Boczek w plastrach Oliwa z oliwek Świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Odłamujemy twarde końcówki szparagów (ok. 2-3 cm od...

OMUŁKI Z TYGRYSIĄ KREWETKĄ, KAROTENEM I CHILI

OMUŁKI Z TYGRYSIĄ KREWETKĄ, KAROTENEM I CHILI

OMUŁKI Z TYGRYSIĄ KREWETKĄ, KAROTENEM I CHILIZmysłowe morskie opowieści – przepis z naszych warsztatów Afrodyzjaki w kuchni. Danie bardzo smaczne, szybkie i spektakularne Składniki (na 4-5 porcji): 1 kg muli 5-6 krewetek tygrysich (po 1 sztuce na osobę) Świeży imbir...

PSTRĄG W CIEŚCIE FRANCUSKIM

PSTRĄG W CIEŚCIE FRANCUSKIM

PSTRĄG W CIEŚCIE FRANCUSKIMPyszne, szybkie danie. Idealne na obiad lub kolację. Przepis pochodzi z warsztatów „Armenia na talerzu” prowadzonych przez Dianę Volokhova, autorkę bloga „Smaki Armenii”Składniki: 3-4 filety z pstrąga (można zamienić inną rybą: solą, miruną)...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKIPrzepis idealny na szybkie pierniczki dla każdego.Składniki na około 50-60 pierniczków: 400 g mąki 100 g cukru pudru (można zastąpić brązowym cukrem) 100 ml miodu 100 g roztopionego masła (przestudzonego) 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do...